INFO O IZLOŽBI

OTVARANJE:

četvrtak, 23. decembar, 11h
Kuća legata, Kneza Mihaila 46, Beograd

TRAJANJE IZLOŽBE:

23. decembar - 26. decembar 2010.

RADNO VREME:
10h-20h

KORAK U NAUKU

Izložba Istraživačke stanice Petnica predstavlja na jednom mestu postere sa rezultatima naučnih projekata srednjoškolaca, polaznika obrazovnih programa ove institucije tokom 2010. godine.

Srednjoškolci iz svih krajeva Srbije, ali i regiona svake godine u Petnici realizuju svoje naučne projekte iz neke od 15 oblasti: fizika, matematika, astronomija, računarstvo, elektronika, biologija, biomedicina, hemija, geologija, hemija voda, arheologija, antropologija, lingvistika, istorija, psihologija. Najuspešniji projekti bivaju predstavljeni na Konferenciji polaznika IS Petnica „Korak u nauku“ koja se održava svake godine krajem novembra meseca.

Na ovoj Izložbi će biti predstavljeni posteri sa IX Konferencije „Korak u nauku“ na kojoj je stodeset autora predstavilo svoja 84 rada, koje su realizovali uz podršku svojih mentora – profesora univerziteta, doktora nauka, ali i studenata.

Pored toga na Izložbi će posetioci imati priliku da vide i kako će Istraživačka stanica Petnica izgledati nakon proširenja kapaciteta i obnavljanja postojećih objekata.